رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: کاهش فعالیت بدنی و مصرف غذاهای آماده پرچرب، موجب ایجاد اضافه وزن و چاقی در بسیاری از افراد جامعه شده است.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: کاهش فعالیت بدنی و مصرف غذاهای آماده پرچرب، موجب ایجاد اضافه وزن و چاقی در بسیاری از افراد جامعه شده است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان؛ فرشته بوستانی افزود: چاقی و اضافه وزن یکی از مهمترین عوامل خطر مرگ میر محسوب می شود.
وی اظهار داشت: این عامل خطر به همراه عوامل دیگری مانند پرفشاری خون، قند خون بالا، مصرف دخانیات و نداشتن فعالیت های فیزیکی مناسب سبب افزایش بیماری های غیرواگیر و مزمن از قبیل بیماری های قلبی، عروقی، دیابت و انواع سرطان می شود.
وی اضافه وزن و چاقی در دوران نوجوانی و جوانی را از اهمیت خاصی برخوردار دانست و افزود: اغلب جوانان و نوجوانان چاق، در بزرگسالی نیز از چاقی و اضافه وزن رنج میبرند و در معرض بیماری های معتددی قرار خواهند گرفت.
بوستانی با اشاره به اینکه چاقی در ظاهر افراد موثر بوده و افراد در سنین جوانی به آن توجه خاصی نشان می دهند، تصریج کرد: داشتن ظاهر نامناسب سبب مشکلات روحی شده و ظاهر افراد چاق سبب می شود تا این افراد برای کاهش وزن خود به رژیم های غذایی نا مناسب روی آورده و به سلامت خود لطمه بزنند.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، در ادامه گفت: اضافه وزن و چاقی با بروز بیماری های قلبی و عروقی و نیز انواع سرطان در ارتباط است.
بوستانی علل اصلی بروز چاقی و اضافه وزن در افراد را ژنتیک، عوامل محیطی و روانی، بیماری های جسمی و مصرف برخی از دارو ها عنوان کرد.
وی با بیان اینکه این افراد برای کاهش وزن خود نباید بدون مشورت پزشک دارو مصرف نکنند، یادآور شد: انجام فعالیت های ورزشی و بدنی منظم و روزانه، رژیم غذای مناسب، استفاده از روغن های مایع به جای روغن های جامد، جایگزین کردن گوشت های کمچرب بجای گوشت های پر چرب، مصرف روزانه 5 وعده میوه و سبزی و نیز مصرف حداقل غذاهای آماده و بسته بندی شده در کاهش اضافه وزن و چاقی بسیار موثر است.142-5